Нові суперпродуктивні верстати DNM 4500 / 5700 / 6700

Компанія DN Solutions — один із лідерів світового верстатобудування — представила четверте покоління своїх вертикальних оброблювальних центрів підвищеної продуктивності та надійності серії DNM

ОЦ серії DNM характеризуються найвищим рівнем довговічності та жорсткості. Вони призначені для обробки широкого спектра виробів, що випускаються в різних галузях промисловості, включно з автомобільною, аерокосмічною й енергетичною.

Дороблена конструкція оброблювальних центрів серії DNM уже в стандартній комплектації дозволяє розвивати високу швидкість під час обробки деталей. Це значно підвищує продуктивність і надійність. Додаткові опції, розроблені DN Solutions для новинок, значно підвищили зручність експлуатації, а крім того, ОЦ став більш екологічним.

Завдяки своїм неординарним характеристикам і продуктивності ОЦ серії DNM — DNM 4500, DNM 5700, DNM 6700 — стали світовим стандартом металообробки та демонструють значний обсяг продажів! До початку грудня 2023 року замовникам поставлено одиниць даного обладнання

ПІДВИЩЕНА ШВИДКІСТЬ І ПРОДУКТИВНІСТЬ

Завдяки збільшенню робочої зони ОЦ серії DNM може точно та швидко обробити різні за габаритами та конфігурацією деталі. Роликові напрямні кочення забезпечують жорсткість системи подачі, а шпиндель із прямим приводом знижує рівень шуму та вібрації.

На верстатах нової серії DNM зміна інструмента відбувається швидше порівняно із аналогами попереднього покоління. Поліпшені характеристики серводвигунів і конструкцій опор дозволили підвищити динамічність переміщень по всіх осях координат, у результаті чого продуктивність обробки збільшилася на 7,3 %.

НАДІЙНІСТЬ НОВОГО РІВНЯ

У новинках серії DNM уже в стандартній комплектації передбачено компенсацію температурних розширень, що гарантує стабільність результатів обробки незалежно від умов експлуатації верстата. Зокрема, зсув системи координат у результаті температурного розширення поліпшено майже удвічі, завдяки чому також була підвищена точність обробки. Крім того, використання нової системи подачі ЗОР дозволило знизити нагрівання інструмента та продовжити строк його служби. Верстати DNM 4500, DNM 5700, DNM 6700 також оснащені програмованою системою, що управляє подачею охолоджувальної рідини (PFC). Вона в автоматичному режимі може регулювати кут нахилу потоку ЗОР відповідно до розміру заготовки та геометрії інструмента. Кришка пристрою автоматичної зміни інструмента (ATC), яка була опцією в попередній версії, — тепер є стандартною функцією. Це також підвищує надійність, запобігаючи потраплянню в ATC легкої та дрібної стружки, такої як, наприклад, алюмінієва.

МОДЕРНІЗАЦІЯ КОНСТРУКЦІЇ ВЕРСТАТА

Ємність бака охолоджувальної рідини збільшена на 20 %, щоб запобігти простоям через низький рівень ЗОР і скоротити інтервали дозаправлення. Крім того, для полегшення обслуговування було змінене розташування насоса охолоджувальної рідини. Щоб полегшити відвід великої стружки або значної кількості стружки, що утворюється під час обробки, ємність стружкоуловлювача була збільшена на 20 %. Крім того, з’явилася додаткова функція, що дозволяє регулювати швидкість конвеєра залежно від кількості стружки, що вивантажується на нього.

Також було оновлено програмне забезпечення EZ WORK, яке управляє інструментом у процесі обробки деталі. На головний екран Easy Work були додані закладки, змінився інтерфейс системи керування інструментом. Зокрема, додано функцію вибору інструмента, що дозволяє вводити його номер або номер комірки магазина, у якій він перебуває. При цьому обраний інструмент установлюється безпосередньо в шпинделі.

ЕКОЛОГІЧНІСТЬ

DNM 4500, DNM 5700, DNM 6700 мають підвищену продуктивність і низьке споживання енергії завдяки скороченню часу обробки. У стандартній комплектації оброблювальних центрів передбачено функцію моніторингу енергоспоживання, що дозволяє управляти ним і заощаджувати електроенергію. Споживання також можна знизити, регулюючи швидкість конвеєра залежно від кількості стружки, що вивантажується, або оптимізуючи цикл роботи маслоохолоджувача шпинделя залежно від використовуваного інструмента. Для екологічно безпечної експлуатації  верстатів тепер застосовується консистентне змащення. Це не тільки позбавляє необхідності постійного змазування вузлів і механізмів, але й дозволяє знизити щорічні витрати на технічне обслуговування на 55 % порівняно із системами, у яких використовуються рідкі мастила.

КОМФОРТНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ

Для того, щоб контролювати процес обробки в режимі реального часу, збільшено габарити вікна оператора. Оптимальна конструкція огородження робочої зони запобігає витоку або розбризкуванню мастила за межі робочої зони обладнання. Для зручності обслуговування верстата в його нижній частині, під баком охолоджувальної рідини, передбачено додатковий простір для ніг.

Детальніше про комплектацію, функції та можливості обробного центру серії DNM четвертого покоління, а також про інші моделі обладнання, можна дізнатися в офісі компанії ВаріТек: +380-56-790-8421, info@varitec.com.ua.

Компанія Варітек – ексклюзивний дистриб’ютор DN Solutions Co., Ltd. (DOOSAN MACHINE TOOLS) в Україні понад 10 років. Найкращий сервіс верстатного обладнання в Україні.

Найкраща виставка верстатів з ЧПУ – це діючі виробничі майданчики та незалежні відгуки про експлуатацію! Шановні машинобудівники! Щоб вибрати дійсно ефективне обладнання та правильного постачальника, недостатньо відвідати виставку, оцінити параметри верстата на папері або за словами продавця. Єдиний об’єктивний метод вибору – побувати на аналогічному вашому виробництві та отримати відгуки від колег, які довгостроково експлуатують таке саме обладнання.